tiistai 18. helmikuuta 2014

Aihetta juhlaan

Aloitetaan siitä koiramaisimmasta. Nimittäin Romppu täytti 6-vuotta viime viikon keskiviikkona (12.2.) ! <3 Virallista 6-w kuvaa yritän saada piakkoin, kunhan keretään ulos poseeraamaan tonne loskan keskelle. Onnea myös siskolikoille Roosalle ja Susulle.

Itselläkin pitänyt tässä turhan kiirettä. Penkkarit, niiden jatkot ja abiristeily, jolta kotiuduin eilen vienyt kyllä kaikki voimat. Hauskaa on toki ollut, mutta ihanaa palata arkeen. Tänään oltiin aamulla pitkällä lenkillä metsässä koko lauman voimin, illalla viikkotreenien merkeissä hallilla.

Fellan kanssa treenailtu viimeisen kahden viikon aikana edelleen kaukkareiden ensimmäistä ylösnousua, liikkeestä seisomisen varmuutta, noutoa ja hyppyä. Muut jo hyvinkin hyvällä mallilla, mutta tuo nouto. Miten se voikin olla niin vastenmielinen koiralle, joka kantaa kaikkea mahdollista koko ajan lenkeillä? Fellalla on selkeesti viha-rakkaussuhde noutokapulaan, ja tänään oli vihapäivä. Treenit päättyivät noudon osalta nimittäin siihen, että mä leikin sillä kapulalla. Toivottavasti hiljaa hyvä tulee ja päästään joskus tässä keväällä kokeilemaankin. Avoin luokka alkaa turhauttamaan jo itseäkin, kun sitä on aika kauan ohjaajana tahkonnut.

Rompun kanssa tokon osalta hinkattu ruutua ja kaukkareita. Molemmat liikkeet ottaneet askeita eteenpäin, varsinkin ruutu. Ruutu nimittäin alkaa löytyä, eikä enää vain viiden metrin päästä, vaan jopa viidentoista. Lisäksi Romppu menee ruudussa yhä usemmin sinne minne kuuluu, eikä jonkun tötterön taakse seisomaan. Kaukkareissa edelleen haastavin on seiso-istu-kombo, ja muilla asennonvaihdoilla on välimatkaa jo 10 metriä, paitsi tolla. Luoksetuloissa ei ole tehnyt ennakointeja enää, jes!

Agin osalta ollaan käyty vain viikkotreeneissä. Viime viikon irtoamistreenit osoittautuivat haasteellisiksi, joten siihen täytyy paneutua ehdottomasti tässä keväällä. Tänään oli teemana muisti, ja 23 esteisen pyörittelyradan kanssa meinasi pää hajota. Rata ei ollut teknisesti vaikea, mutta sisälsi useita samoja kohtia, kuten pari samaa hyppyä ja putkea, jotka mentiin 9852735 kertaa radan aikana. Onneksi pojat Romppu & Balu olivat jälleen ihania ja lopputreeneistä jo hymyilytti hien virratessa suloisesti.

Viimeinen ilonaihe, muttei vähäisin on se, että Saabra on jälleen terve! Antibiootit on lusittu loppuun ja kapi sekä ihottuma tiessään. <3


2 kommenttia: