keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Epäinhimillist reenii

Lupasin Emmalle lähteä treenaamaan kontaktien takia - jopa epäinhimillisinä kellonaikoina. Tämän idean ja tuon lupauksen vuoksi löysimme itsemme tsekkaamassa Ojakkalan uutta hallia lauantai-iltana kello 22. Pakko sanoa et ihan makee mesta! Suurin osa esteistä alumiinisia ja kumirouhepintaisia, pohjana uusi tekonurmi. Lisäksi halli oli hyvin lämmitetty - sai pitkästä aikaa aksaa teeppis päällä ja tuli silti hiki <3

Joka tapauksessa treenasimme kontakteja. Treenin tavoitteena oli saada Romppu luulemaan että ollaan kisoissa. Halusin et se ottaisi kontaktivirheen jotta pääsisin korjaamaan sen. Emma treenasi ensin Momon kanssa, pääsin jopa itekin kokeilemaan sitä, makee koira. Kun Är oli hyvin kierroksilla, aloitimme radan ja puomillahan paukkui kontakti - jes! Äijä joutui hetkeksi autoon jäähylle, sama uudestaan, tällä kertaa pysähtyi, muttei jäänyt 2-on-2-off asentoon. Palkkasin ja sama uudestaan. Tällä kertaa loikkasi taas yli, joten päätyi jäähylle.

Jäähyn jälkeen taas nostatin Rompun kierroksille, ja teki puomin niin kuin ollaan treenattu, jäi 2-on-2-off asentoon. Otin taas uuden toiston, tällä kertaa otti kontaktin taas, muttei 2-on-2offia. Tätä jouduttiin hinkkaamaan varmaan kymmenisen toistoa, joka kerta pysähtyi kontaktille, muttei haluaamani asentoon. Kun toistin "ota" yleensä se mietti hetken meni sen jälkeen 2-on2-off asentoon. En saanut lopetettua treeniä siihen tilanteeseen että se olisi tehnyt kontaktin kuten halusin, mutta sain sen tekemään kontaktin vieraassa paikassa.

Jotenkin oon ajatellut että, se on oppinut ettei kisoissa tarvitse ottaa kontaktia - ja mitä on ollut vaikeaa vaatia siltä kun kisatilanne on niin kuuma. Nyt huomasin että se on yhdistänyt kontakteilla sikailun kaikkiin vieraisiin paikkoihin, mikä on loistavaa.

Positiivista oli:
  • vieras paikka riitti siihen että Romppu alkoi tekemään kontaktivirheitä
  • se mietti kontakteilla ja paransi jouduttuaan jäähylle
Treenattavaa:
  • 2-on-2-off asennon varmuus
Nyt paljon kontaktitreeniä vieraissa halleissa silleen et se on mahdollisimman kuumana, kuten kisoissa. Ajattelin myös alkaa vahvistamaan kotona meidän 2-on-2-offia, koska Emma tajusi ihanasti et mun asento on erilainen kun teen radalla kontaktia ja kun teen harjoittelen pelkkää kontaktia. Lisäksi täytyy muistaa jatkossa pitää kiinni kriteeristä että 2-on-2-off tehdään, muuten ei palkkaa tai etenemistä radalla. Lisäksi päätin alkaa laittamaan sitä jäähylle, jos loikkii kontaktin yli sikaillen.

Muita huomioita, joita Emma teki oli mun juokseminen :D Vaikkei kontaktitreenissä sillä ole väliä, pystyisin kuulemma normaalissa ratatreenissä juoksemaan lujempaa. Pitää kuulemma alkaa haastamaan itseäni eikä sortua ajattelemaan "no emmä kerkeä".

Nautinnollista joulunaikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti