torstai 30. tammikuuta 2014

Voihan ihottuma

Saabra kävi moikkaamassa vakkarieläinlääkäriä parantumattoman ihottuman kunniaksi toissapäivänä. Muutamia viikkoja jatkunut, ihottuma joka hiljalleen paheni, eikä lähtenyt kotikonstein vaan vaati lopulta ell-reissun. Vanha lady oli esimerkillisen vieraskoreasti kun ell otti raapimanäytteen. Ihottuman aiheuttajista jäi jäljelle kapi, jota ei kuulemma voida todeta millään testeillä. Mutta koska ihottumalle ei löytynyt mitään muuta syytä, elämme oletuksessa että meillä on kapi.

Ja niille, joille ei ole selvää, mistä kapi voi tarttua: kapi tarttuu koiriin useimmiten lenkkeillessä metsissä tai muissa paikoissa joissa on saattanut kulkea kapinen supi/kettu. Ja mehän ei juuri mitään muuta tehdäkään kuin lenkkeillä metsissä, joten lienee selvää että lenkin varrelta se on luultavasti tarttunut mukaan. Myös ell sanoi että lämmin alkutalvi on saattanut lisätä riskiä saada kapi.

Kaikki koirat saivat loistartunnan, Saabra antibiootit ja hoitovoidetta kyynärpään ihottuma-alueelle. Ei ole varmaa, onko Fella ja Romppukin saanut tartunnan, kun ei ole oireita, mutta jätimme sen takia tämän viikon treenit varmuuden vuoksi väliin. Saabra on vielä ainakin jaksanut olla hyvin kärsivällinen ja kiltti ihottumaa rasvatessa seuraillessa, kun saa nannaa samalla.

Eläinlääkäri tsekkasi muutenkin Saabran yleiskuntoa, kun kerrankin oli käymässä siellä. Kaikki vaikutti normaalilta ja neiti on kuulemma tosi hyvässä kunnossa. Hieman hammaskiveä, muttei kuulemma pahasti. Aavistuksen kuulemma pyöreyttä, joten ruoka-annoksen koon voisi ehkä hieman päivittää. Ell sanoi myös näkevänsä hieman kaihia silmissä, itse huomasin saman viime keväänä. Oikeassa valossa sen näkee, jos katsoo sen silmiä.

Mutta muuten ihana kuulla tänä vuonna pyöreitä täyttävän koiruuden olevan hyvässä kunnossa. Naama sillä on jo harmaa, mutta mieli on edelleen hyvin nuori. Nuorempana todettu lonkan nivelrikkokin on pysynyt vuosia oireettomana ja kivuttomana. Saabralla onkin epäilemättä vielä useita vuosia edessä kanssamme <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti