sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kovempi, parempi


Romppu 8 vuotta 12.2.2016
Näin ystävänpäivänä on hyvä kirjoittaa taas parhaista kamuistaan. Romppu täytti tällä viikolla vuosia, sitä leimaa vahvasti onnellisuus noin pirteästä ja terveestä ukkokoirasta, samalla tieto elämän huikeasta vauhdista, rajallisuudesta. Tämä vuosi on viimeinen yhteinen kisavuosi Rompun kanssa agilityssä. Olen tehnyt päätöksen ettei Romppu 9 v. 15 kg pikkumaksi tule koskaan starttaamaan maksi3-luokassa.

Sen vuoksi huumorin nimessä kisaamme nämä rajalliset startit lähtölistoilla nimenä Alfa Romeo. Tässä pitää tietää lähipiirille tuttu läpänheitto Rompun viime aikojen edesottamuksista ja sille tyypillisestä kiltistä ja aavistuksen nössöstä luonteesta.
"Mä annan kaiken, kun enempää ei oo, tajuuksä kuka sun edessä seisoo, Alpha omega, Alpha Omega, kovempi, parempi, nopeempi, vahvempi --- Ennen kun läskileidi laulaa, vauhdin ei kuulu tippuu, raidaan kuin Rosberg ennen uran vikaa ruutulippuu." - Alpha Omega, Cheek
Tavoitteena itselleni on tälle vuodelle agilityn suhteen nauttia kisaamisesta, pitää hauskaa ja kehittyä ohjaajana. Haluan saavuttaa tietynlaista ratakestävyyttä, millä tarkoitan sitä että pystyisimme tekemään ehyitä ratoja, myös nollia, joilla en luovuta vaan pystyn puskemaan eteenpäin. Ehkä haen tällä tietynlaista kokonaisuuden hallintaa. Tämä vaatii ennen kaikkea oikeaa asennoitumista, mutta myös paljon ohjaamisen ajattelemista. En niinkään halua vaatia koiralta enempää, se tekee jo täysiä, vaan haluan vaatia itseltäni samaa.

Agirotu 2015, (c)Lotta Haituva

Huomaan itsessäni ohjaajana kaksi erityistä heikkoutta, joiden kehittämiseen tässä viittaan
 1. Epävarmuus viedä riskialtis ohjausvalinta loppuun
 2. Ohjauksen "levähtäminen", keskittymiskyvyn herpaantuminen virheen jälkeen
Haluankin sen vuoksi
 1. Uskoa omiin taitoihin enemmän ja kokeilla rajoja
 2. Oppia sietämään virheitä
Olen ajatellut tehdä tänä vuonna ratatreenejä ja kisata säännöllisesti. Alkuvuoden radat ovat olleet hyviä kokonaisuudeltaan, kaikki virheet tulleet kontakteilta ja keppiohjauksista, eli aika pienestä. Fiilispohjalta parempia kuin syksyn radat, joten tästä ei ole muuta suuntaa kuin eteenpäin.

1 kommentti:

 1. Haha ei vitsi, en oo ees tajunnu miten hyvin toi Keekki teille sopii XD <3

  Aivan todella hyvin asetettuja tavoitteita! Näillä lähtökohdilla meette varmasti tänä vuonna ihan mielettömästi eteenpäin!

  Nyt haluun haastaa sut listaamaan vielä noiden kaikkien kohtien alle vielä kolme kohtaa tarkennusta:
  1. Yleisimmät riskialttiit ohjausvalinnat, joissa on epävarmuutta
  2. Millaisen virheen jälkeen yleensä?
  &
  1. Mihin taitoihin jo uskot? Tähän enemmän kuin kolme! :D Mihin taitoihin et usko, vaikka oikeasti voisit? - Faktat pöytään! :)
  2. Millaisia virheitä jo siedät - palauta mieleen myös ne tilanteet, joissa et anna pienten juttujen vaikuttaa jatkoon ja selviättekin eteenpäin! :)

  Vahvuuksien kautta,
  <3:llä Emma the mentaalihöpisijä!

  VastaaPoista